Pe 27 septembrie sunt alegerile locale.

CE VOTEZ?

  • Vei primi 4 buletine de vot – 1 pentru primar, 1 pentru listele de consilieri locali, 1 pentru președintele consiliului județean și 1 pentru listele de consilieri județeni

DE CE SĂ VOTEZ?

  • Pentru că este acel moment care vine o dată la 4 ani când poți să îți exprimi mulțumirea sau nemulțumirea față de modul în care a fost administrată localitatea ta sau județul în care locuiești efectiv. Este un drept democratic pe care dacă îl exerciți dai dovadă de maturitate, responsabilitate și preocupare pentru locul în care ai ales să trăiești alături de familia ta.

CUM DECID PE CINE VOTEZ?

  • Analizezi în primul rând oamenii propuși de fiecare partid – ce studii au, ce realizări au în viața profesională, ce a scris presa despre ei (dacă este cazul), dacă au probleme de integritate, cum au avansat în carieră.
  • Apoi citești programul politic propus de candidați și analizezi valorile și principiile la care se raportează și vezi dacă rezonezi cu ele și reflectă exact ce ai face tu dacă ai fi alege să candidezi.

UNDE VOTEZ?

  • Poți vota doar în localitatea în care ai domiciliul (adresa din cartea de identitate) sau reședința (adresa de pe viza de flotant).

ȘI DACĂ NU VOTEZ, CE?

  • Dacă locuiești în Ilfov, dar nu ți-ai schimbat buletinul și nu ți-ai făcut nici viză de flotant, nu vei putea vota în Ilfov, ci doar în localitatea de domiciliu. Deci vocea ta nu va conta acolo unde locuiești efectiv și vor alege alții în locul tău. Prin urmare, vocea celor ca tine va fi slabă sau va lipsi din administrație și schimbarea va fi blocată pentru încă 4 ani.

ȘI CU COVIDUL CUM RĂMÂNE?

  • Participarea la vot nu va fi cu nimic diferită față de mersul la supermarket și va dura mult mai puțin. Vei intra cu masca pusă corespunzător peste gură și nas, îți vei dezinfecta mâinile la intrare, vei vota iar apoi îți vei dezinfecta din nou mâinile la ieșire.

 

https://www.ciprianteleman.ro/de_ce_viz_de_flotant

Cum obțin viza de flotant?

https://www.ciprianteleman.ro/informa_ii_utile

http://voteazaundeconteaza.ro