Cristian Dimache

Viteza cu care administrația din Ilfov deservește cetățenii săi – atât cei vechi, din vatra orașelor și a comunelor ilfovene, cât și noii locatari mutați după 2010 – este insuficientă și generatoare de mari probleme în comunitate.

Capacitatea administrativă este scăzută prin deprofesionalizare, dezinteres, demotivare și incapacitatea de a imagina, proiecta și duce la îndeplinire proiecte de dimensiuni mai mari. În practică, administrația locală și județeană din Ilfov a rămas în mindset-ul gestiunii sărăciei, nu în cel al managementului în folosul cetățenilor.

Este nevoie de oameni implicați, dornici și capabili care să poată gestiona aceste proiecte complexe, care să-și asume coordonarea unor lucrări și care să poată colabora cu instituțiile pentru a crește viteza cu care administrația răspunde nevoilor cetățenești.

Sunt ilfovean din 2014, odată cu achiziționarea terenului din Bragadiru. Am calculat la momentul achiziției că în maxim doi-trei ani de la mutare vom putea să ne branșăm la rețeaua de apă și canalizare, aflată la 200 m de locuința noastră. Au trecut șase ani și nici măcar nu se întrevede o dată certă pentru acest demers ce ar trebui coordonat de CJ Ilfov. 

Dar CJ Ilfov acceptă cu seninătate scăderea veniturilor anuale cu circa 35% în 2020 față de 2019, iar Președintele CJ afirmă că este „la limita minimală de dezvoltare”. În schimb, în organigrama CJ Ilfov avem 361 de posturi care coordonează același buget cu 35% mai mic. Din nou, gestiunea sărăciei.

Prioritatea candidaturii mele la postul de consilier județean, ca parte a echipei lui Ciprian Teleman, este creșterea profesionalizării CJ Ilfov. Consider că doar oamenii bine pregătiți, capabili și coordonați vor putea livra soluții, nu doar proiecte și hârtii fără nici o oglindire în teren. Doresc să propun, susțin și să votez proiecte de aplicare imediată, cu livrabile cunoscute, cu termene asumate și verificabile, cu indicatori cheie de performanță cuantificabili, cu responsabili clari și cu manageri de proiect capabili.

 • published Media in Despre 2020-09-17 14:48:45 +0300

  media

   

 • Ce votăm pe 27 septembrie

  Pe 27 septembrie sunt alegerile locale.

  CE VOTEZ?

  • Vei primi 4 buletine de vot – 1 pentru primar, 1 pentru listele de consilieri locali, 1 pentru președintele consiliului județean și 1 pentru listele de consilieri județeni

  DE CE SĂ VOTEZ?

  • Pentru că este acel moment care vine o dată la 4 ani când poți să îți exprimi mulțumirea sau nemulțumirea față de modul în care a fost administrată localitatea ta sau județul în care locuiești efectiv. Este un drept democratic pe care dacă îl exerciți dai dovadă de maturitate, responsabilitate și preocupare pentru locul în care ai ales să trăiești alături de familia ta.

  CUM DECID PE CINE VOTEZ?

  • Analizezi în primul rând oamenii propuși de fiecare partid – ce studii au, ce realizări au în viața profesională, ce a scris presa despre ei (dacă este cazul), dacă au probleme de integritate, cum au avansat în carieră.
  • Apoi citești programul politic propus de candidați și analizezi valorile și principiile la care se raportează și vezi dacă rezonezi cu ele și reflectă exact ce ai face tu dacă ai fi alege să candidezi.

  UNDE VOTEZ?

  • Poți vota doar în localitatea în care ai domiciliul (adresa din cartea de identitate) sau reședința (adresa de pe viza de flotant).

  ȘI DACĂ NU VOTEZ, CE?

  • Dacă locuiești în Ilfov, dar nu ți-ai schimbat buletinul și nu ți-ai făcut nici viză de flotant, nu vei putea vota în Ilfov, ci doar în localitatea de domiciliu. Deci vocea ta nu va conta acolo unde locuiești efectiv și vor alege alții în locul tău. Prin urmare, vocea celor ca tine va fi slabă sau va lipsi din administrație și schimbarea va fi blocată pentru încă 4 ani.

  ȘI CU COVIDUL CUM RĂMÂNE?

  • Participarea la vot nu va fi cu nimic diferită față de mersul la supermarket și va dura mult mai puțin. Vei intra cu masca pusă corespunzător peste gură și nas, îți vei dezinfecta mâinile la intrare, vei vota iar apoi îți vei dezinfecta din nou mâinile la ieșire.

   

  https://www.ciprianteleman.ro/de_ce_viz_de_flotant

  Cum obțin viza de flotant?

  https://www.ciprianteleman.ro/informa_ii_utile

  http://voteazaundeconteaza.ro 

   

   

 • published Înscrie-te ca delegat in Implică-te 2020-08-20 11:11:37 +0300

  Devino voluntar în ziua votului

  Zilele acestea vorbim din nou despre puterea pe care cetățeanul o are în a decide viitorul său, al localității în care locuiește, al județului: VOTUL.

  Însă dincolo de a-ți manifesta puterea prin VOT, poți alege o zi pe an în care să faci ceva mai mult: să te asiguri că voturile cetățenilor vor fi în siguranță. Poți alege ca o zi pe an să fii delegat în secția de votare. Poți alege să fii CEL care asigură CORECTITUDINEA votului.

  Am auzit cu toții povești despre cum se fură voturi, despre cum apar buletine, despre cum sunt puse ștampile în plus la numărarea voturilor și așa mai departe. Ca toate aceste lucrurile să nu se mai întâmple, avem nevoie de câte un delegat în cele 259 de secții de votare din Ilfov.

  Practic, tu vei fi reprezentantul Alianței USR PLUS pe 27 septembrie și vei contribui la buna desfășurare a procesului electoral. Principalele tale activități ca delegat în secția de votare sunt:

  • Pregătirea secției de votare în pre-ziua alegerilor împreună cu președintele de secție și delegații celorlalte partide – aproximativ 2 ore pe 26 septembrie
  • Deschiderea secției de votare, verificarea datelor din cartea de identitate a alegătorului cu datele înscrise în registrul electoral, supravegherea ridicării buletinelor de vot și a ștampilei de vot și returnarea acesteia de către alegător – începând cu ora 6.00 și până la ora 21.00 pe 27 septembrie
  • Verificarea materialelor de vot și numărarea voturilor – începând cu ora 21.00 și până la final (din experiența alegerilor trecute – în jur de orele 24 – 1) pe 27 spre 28 septembrie

  Ca delegat în secția de votare vei avea parte de:

  • Training din partea echipei județene a Alianței USR PLUS – vom avea 3 traininguri online identice, pentru a ne asigura că poți participa la unul dintre ele, va fi disponibilă și înregistrarea acestui training și vom asigura și materiale scrise
  • Suport din partea echipei județene a Alianței USR PLUS – în săptămâna de dinaintea alegerilor vom asigura un canal de comunicare cu toți delegații, iar în preziua votului și în ziua votului vom avea disponibil un call center județean
  • O masă, o gustare, apă, mască și dezinfectant în ziua votului din partea Alianței USR PLUS
  • Transport din partea Alianței USR PLUS (în situația în care nu aveți cu ce ajunge la secția de votare în ziua votului)
  • Remunerație din partea statului pentru activitatea desfășurată în ziua votului
  • Ziua de luni liberă din partea statului

  Te poți înscrie ca delegat din partea Alianței USR PLUS completând acest formular până pe 6 septembrie.

 • published Scoate Ilfovul din mâna baronilor in Implică-te 2020-08-20 10:35:48 +0300

  Scoate Ilfovul din mâna baronilor

  După 30 de ani de la Revoluție, Ilfovul, la fel ca multe alte județe din țară, este împânzit de o rețea de baroni, pile, cunoștințe, relații, mafioți, construită cu migală, rețea care transcende orice granițe ideologice și de partid. Atât administrația județeană cât și administrațiile locale din Ilfov au fost asociate de-a lungul timpului cu diverse scandaluri publice, interese imobiliare, de gestionare a deșeurilor sau de altă natură, care ridică suspiciuni de desconsiderare a interesului public în favoarea unor grupuri de interese sau influență.

  Aceste rețele de interese, pe lângă faptul că sifonează banii publici, fac din Ilfov un loc unde ești sufocat de construcții făcute fără cap, de un aer plin de gaze și praf provenit din arderea ilegală a deșeurilor și nerespectarea regulilor în construcții, un loc în care ți-e frică să ieși pe stradă pentru că ești conștient că Poliția nu poate controla grupările mafiote, un loc în care gazele, canalizarea și apa curentă rămân încă la nivel de promisiune.

  Se apropie alegerile și aceste rețele s-au activat, pentru că din patru în patru ani există riscul să dispară de pe scena politică acei oameni în care s-au investit mulți bani pentru a le favoriza demersurile, în defavoarea interesului public. Ce știu oamenii din aceste rețele să facă cel mai bine? Să amenințe, să intimideze, să își folosească caracatița de influență, să mențină o stare de frică de „stăpânire”.

  Cel mai recent exemplu este încercarea disperată a oamenilor lui Pandele din biroul electoral de circumscripție să invalideze abuziv semnăturile candidaților USR PLUS pentru a-i împiedica să candideze la primăria și consiliul local ale orașului Voluntari, fieful domnului Pandele de 20 de ani deja. 

  După încercări repetate de a depune semnăturile pe suport informatic, colegii noștri au fost nevoiți să se prezinte cu un executor judecătoresc pentru a facilita înregistrarea acestora, însă accesul le-a fost interzis și cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei.

  Avem în echipa USR PLUS Voluntari urbaniști, economiști, ingineri software, experți contabili, profesioniști în domeniile lor de care celor din actuala administrație le este foarte frică, pentru că știu că odată intrați în consiliul local vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de două decenii.

  Dacă vă întrebați cine sunt reprezentanţii din Biroul Electoral Local care acționează abuziv fără nicio frică sau jenă, vă ajută colegul nostru, Gabriel Cărbunaru, cu aceste informații:

  - PSD: Dobre Sabina. Avocat de casă al familiei Pandele, i-a reprezentat în diverse procese. Soţul - Dobre Dan - fost membru în consiliul de administraţie al "Green City Voluntari" (compania municipală de parcuri, amenajări), fost director al Companiei Municipale de Pază Bucureşti.

  - PNL: Mildner Simona-Cristina. Angajat al Primăriei Voluntari, membru în consiliul de administraţie al aceleiaşi companii locale "Green City Voluntari".

  - PMP: Stelniceanu Dragoş Corneliu. Arhitect-şef al Primăriei Voluntari

  - ALDE: Lazăr Daniela. Angajat în cadrul Poliţiei Locale Voluntari.

  - Pro România: Lupaşcu Daniela Carmen. Coproprietar al mai multor imobile (teren, luciu de apă) cu consilierul judeţean PSD Leasă George Daniel din Voluntari. Fiul? Lupaşcu Ionuţ Gabriel - angajat al Primăriei Voluntari.

  Am ajuns în acel punct al istoriei în care aceste comportamente și acești oameni trebuie să devină ISTORIE. NU MAI PUTEM TOLERA AȘA CEVA.

  Trebuie să oprim acest flagel care a cuprins toată România. Pentru că i-am lăsat, pentru că am tolerat, pentru că ne-am văzut de viața noastră încercând să îi ignorăm. Doar că pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.

  Avem o șansă acum, după prea mulți ani, să îi scoatem pe acești oameni stricați din administrații, să punem dopul în conductele de bani din care își întrețin rețeaua de influență și putere și să redirecționăm banii spre oameni și nevoile lor din comunități.

  Trebuie să transformăm administrația județeană și cele locale în parteneri ai cetățenilor, care garantează integritatea și respectarea legilor, oferă predictibilitate, vin în sprijinul cetățeanului și pun interesul acestuia pe primul loc. Trebuie să populăm aceste instituții cu oameni care înțeleg menirea unui ales local, oameni care își asumă să aibă grijă de oamenii pe care îi reprezentă cu integritate, deschidere, transparență și profesionalism și să susținem proiecte care le asigură o calitate a vieții mai bună în Ilfov.

  SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE ȘI SUSȚINE-NE ÎN DEMERSUL NOSTRU DE A SCOATE ILFOVUL DIN MÂNA BARONILOR, GRUPĂRILOR DE INTERESE ȘI MAFIOȚILOR ȘI DE A-L REDA ILFOVENILOR CARE AȘTEAPTĂ DE PREA MULȚI ANI UN ILFOV CIVILIZAT, CURAT, MODERN, VERDE.

  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24238033-candidaturile-usr-plus-consiliul-judetean-ilfov-primaria-voluntari-fieful-lui-pandele-fost-respinse-vlad-voiculescu-opresc-abuziv-candidaturile.htm

  https://adevarul.ro/news/politica/caracatita-pandele-membrii-biroului-electoral-invalidat-candidaturile-usr-plus-ilfov-legaturi-primaria-voluntari-1_5f3cc9975163ec42711c3ffc/index.html?fbclid=IwAR1FFlUSeqJcwJXHPMvwvy1LGFhPwmvyHAmRydBV1dbgz_gyt51R4xUGpZ0

   

 • published Implică-te 2020-08-20 10:34:39 +0300
 • published Manifestul USRPLUS Ilfov in Despre 2020-08-12 09:05:55 +0300

  manifest

  Noi suntem USR PLUS Ilfov. Două echipe de oameni noi în politică care au ales să se alieze pentru un scop comun, acela de a opri scurgerile de bani din administrațiile locale și județeană din Ilfov, de a transparentiza activitatea, de a împiedica prioritizarea intereselor clanurilor și grupărilor mafiote în locul intereselor cetățenilor, de a facilita și simplifica accesul cetățeanului la toate informațiile publice, de a trata cetățeanul cu respect, ca partener. Știm că încrederea e greu de câștigat, mai ales când a fost înșelată de atâtea ori. Dar care ar putea fi motivul pentru care insistăm să votăm hoți dovediți în detrimentul unor oameni asupra cărora nu planează nici o urmă de dubiu și a căror realizări sunt dovada cea mai bună că se poate reuși prin studii, multă muncă, cinste și bun simț?!

   Până de curând, eram, la fel ca voi, preocupați doar de studii, carieră și familie, crezând că dacă suntem oameni buni cu cei din jur și cetățeni responsabili, care își plătesc taxele și impozitele este suficient, iar calitatea vieții noastre se va îmbunătăți. Consideram că aleșii în funcții publice sunt cei care trebuie să fie interesați de binele comunității, de alinierea ritmului de creștere al populației cu ritmul dezvoltării. Doar că aceștia sunt politicieni vechi, cu studii fantomă și puternic racordați la grupuri de interese, îndatorați până peste cap față de diverși și ușor șantajabili și manipulabili, care sar dintr-un partid în altul de frică să nu fie deconectați de la conducta de bani. Un vot pentru ei înseamnă un vot pentru mafia locală.

   Ne-am dat seama că pentru a transforma Ilfovul în locul unde ne dorim cu toții să trăim, unde la maximum 15 minute de casă avem tot ce ne trebuie, avem nevoie de oameni pentru care politica este despre a avea grijă de cei din jurul tău cu deschidere și transparență, cu integritate și responsabilitate. Am tot așteptat ca acești oameni să apară în politică ca să ne dăm seama că oamenii ăia suntem noi. Profesioniști, cu studii „pe bune” și cu experiență dovedită în mediul privat, unde primează rezultatele, nu „al cui ești” și „pe cine știi”.

   Locuim cu toții în Ilfov și ne dorim

  •       școli unde copiii sunt în siguranță și primesc o educație de calitate
  •       utilitățile de bază acolo unde am ales să locuim
  •       să respirăm fără să ne întrebăm dacă nu cumva acel aer ne îmbolnăvește
  •       spații verzi în apropiere,
  •       alternative comode, rapide și ecologice la utilizarea mașinii personale,

  pentru că noi le considerăm elemente de bază ale unei vieți de calitate.

   Au trecut 30 de ani. 30 de ani în care din patru în patru ani ni s-au promis aceleași utilități, aceleași creșe, grădinițe și școli, aceleași drumuri asfaltate, aceleași parcuri și piste de biciclete, aceleași rute de transport public, același aer curat și aceleași stații de reciclare și gestionare corectă a deșeurilor. Am rămas cu promisiunile, pentru că s-a făcut prea puțin, prea încet, prea haotic, prea scump. În schimb am văzut cum o bordură se cumpără la prețuri de 5 ori mai mari decât prețul pieței, cum statul la coadă și plimbatul dosarelor rămâne sportul preferat, cum nu putem afla nimic despre stadiul și despre modul de prioritizare al proiectelor, cum lucrările sunt atribuite firmelor de apartament ale cunoscuților aleșilor, cum răsar blocuri lângă case peste noapte, cum mormane de gunoaie zac împrăștiate pe toate locurile virane din Ilfov, cum stațiile de tratare a deșeurilor emană gaze puturoase care ne intoxică, în timp ce autoritățile dau din umeri, cum cartierele rezidențiale se umplu de apă până la genunchi la fiecare ploaie și sunt îngropate în zăpadă pentru că iarna nu-i ca vara.

   Suntem aici pentru că nu mai putem aștepta și nu mai avem încredere că administrația actuală a Ilfovului poate mai mult, mai repede, mai coerent, mai rentabil. Suntem aici pentru a pune laolaltă toată experiența noastră din domenii diverse, unde suntem învățați să dezbatem problemele și soluțiile, să respectăm un plan și să prioritizăm nevoile, să ne încadrăm în termene și să evaluăm periodic progresul și rezultatele.

  Mai presus de toate, pentru noi, politica este despre oameni cu valori sănătoase, de nenegociat, care ne reprezintă la cel mai înalt nivel. Doar alături de oameni integri, responsabili și profesioniști putem face din Ilfov locul pe care cu drag să îl numim ACASĂ.

   Suntem aici pentru că nu mai putem aștepta să se facă. Așa că o să facem noi. 

 • published Votează unde contează 2020-08-12 07:02:18 +0300
 • published De ce viză de flotant in Votează unde contează 2020-08-12 07:01:24 +0300

  De ce viză de flotant

   

  VIZĂ DE FLOTANT

  Locuiești în Ilfov de ceva timp, însă nu ți-ai schimbat buletinul și nici viză de flotant nu ți-ai făcut. Te-ai mutat aici pentru că prețurile sunt mai accesibile, pentru că ești relativ aproape de serviciu, pentru că îți doreai să te rupi un pic de agitația capitalei și să te bucuri de ceva mai mult verde. Doar că planul de acasă nu s-a prea potrivit cu cel din târg. De când te-ai mutat te-ai lovit mereu de câte o problemă.

  • construcții ridicate haotic, fără cap (dar pentru buzunarele cui trebuie), fără trotuare, fără parcări
  • niciun petic de verdeață, doar betoane
  • drumuri înguste blocate complet de trafic și dimineața și seara,
  • mijloace de transport în comun fie inexistente, fie prea departe, fie prea rare și aglomerate,
  • creșă de stat pentru copil lipsă,
  • grădiniță de stat, dacă ai noroc sau „cunoști” pe cine trebuie,
  • școală de stat, doar dacă vrei să riști educația copilului tău,
  • asfaltul, gazul, canalizarea, apa sunt promise de aleși deja de 12 ani, dar au rămas doar pe hârtie - când plouă ai nevoie de cizme de cauciuc sau o barcă, dacă ninge ești izolat, te descurci cum poți,
  • aerul pute frecvent a deșeuri arse sau ouă clocite și e plin de praf.

  Te întrebi mereu, de ce naiba e totul de-a-ndoaselea, de ce nu se plantează copaci, de ce nu se face un parc, de ce nu se construiesc creșe, școli, grădinițe dacă populația a crescut atât de mult și majoritatea au copii mici, de ce nu există transport școlar, de ce nu există acces facil la mijloacele de transport în comun pentru a putea renunța la mașină, DE CE, DE CE, DE CE?

  Pentru că vocea și nemulțumirile tale nu contează pentru primar sau consiliul județean, atâta timp cât nu ai buletin sau viză de flotant și nu poți vota. Planurile de investiții nu ține cont de strada ta, de nevoile tale. Rezolvarea problemelor începe cu noi.

  Așa că, dacă vrei să se schimbe starea asta de fapt, fă-ți buletin sau viza de flotant pe adresa care contează: adresa unde locuiești cu familia ta. Așa vei avea puterea de a schimba politicienii aroganți care de 30 de ani nu fac nimic pentru comunitate, ci doar pentru ei, rudele lor și găștile lor de prieteni și interlopi.

  Nu-i lăsa pe alții să aleagă în locul tău! Alege TU oamenii care sunt la fel ca tine, pentru care cinstea și integritatea nu sunt negociabile, care s-au descurcat mereu prin puterile proprii, nu cumpărând favoruri, și care își încurajează copiii să facă la fel, care își duc angajamentele până la capăt, își respectă cuvântul dat, își recunosc greșelile și învață din ele, au nevoie de transparență și predictibilitate, au fost și sunt cetățeni activi care participă la alegeri și aleg informat.

   

 • published Informații utile in Votează unde contează 2020-08-12 07:00:56 +0300

  Informații utile

  INFORMAȚII UTILE

  • Stai în chirie? Fă-ți viză de flotant!
  • Ți-ai cumpărat apartamentul sau casa dar nu ți-ai schimbat buletinul? Este momentul ideal să îl schimbi pentru a nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine. Sau dacă nu vrei, poți să își faci și tu viză de flotant.

  DOMICILIU = adresa înscrisă pe buletin

  REȘEDINȚĂ = adresa înscrisă pe viza de flotant

   

  PENTRU VIZA DE FLOTANT (stabilire adresă de reședință)

  • Documente necesare

   cererea pentru înscrierea în actul de identitate (o poți descărca, printa și completa de acasă  https://evpilfov.ro/acte-de-identitate/stabilirea-resedintei-flotant/ , dar o găsești în mod normal deja printată la sediul Direcției pentru Evidenta Populației) la care anexează următoarele documente:

  actul de identitate în care urmează a se înscrie mențiunea de stabilire a reședinței;

  documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie;

  • Sună la Direcția pentru Evidenta Populației pentru a afla programul și a face programare, dacă este necesar.
  • Prezintă-te în timpul programului sau în ziua și la ora programării, cu originalul și copia actului de proprietate și cu C.I. în original (aceasta va rămâne în custodia Serviciului de eliberare vize de flotant până la procesarea datelor).
  • După ce îți faci viza de flotant, dacă vrei să figurezi pe listele permanente trebuie să depui la primărie o cerere de actualizare în Registrul Electoral până pe 4 septembrie 2020. (https://www.registrulelectoral.ro/upload/public/FormulareCereri/Cerere_inscriere_RE_resedinta_Romania.pdf)

  !!! Un alegător care are o nouă adresă de reședință și nu s-a înscris în Registrul Electoral poate vota pe liste suplimentare în circumscripția respectivă (de reședință, adresa din viza de flotant) SAU pe liste permanente în circumscripția unde își are domiciliul (adresa din buletin).
  Notă: Alegătorul respectiv nu mai poate vota și la secția unde este arondat conform domiciliului dacă a votat deja la secția unde are reședința. Votul multiplu este infracțiune prevăzută de Codul Penal.

  ____

  Vezi mai multe pe http://voteazaundeconteaza.ro/

   

Viteza cu care administrația din Ilfov deservește cetățenii săi – atât cei vechi, din vatra orașelor și a comunelor ilfovene, cât și noii locatari mutați după 2010 – este insuficientă... Mai mult: https://www.ciprianteleman.ro/cristian_dimache