VIZĂ DE FLOTANT

Locuiești în Ilfov de ceva timp, însă nu ți-ai schimbat buletinul și nici viză de flotant nu ți-ai făcut. Te-ai mutat aici pentru că prețurile sunt mai accesibile, pentru că ești relativ aproape de serviciu, pentru că îți doreai să te rupi un pic de agitația capitalei și să te bucuri de ceva mai mult verde. Doar că planul de acasă nu s-a prea potrivit cu cel din târg. De când te-ai mutat te-ai lovit mereu de câte o problemă.

  • construcții ridicate haotic, fără cap (dar pentru buzunarele cui trebuie), fără trotuare, fără parcări
  • niciun petic de verdeață, doar betoane
  • drumuri înguste blocate complet de trafic și dimineața și seara,
  • mijloace de transport în comun fie inexistente, fie prea departe, fie prea rare și aglomerate,
  • creșă de stat pentru copil lipsă,
  • grădiniță de stat, dacă ai noroc sau „cunoști” pe cine trebuie,
  • școală de stat, doar dacă vrei să riști educația copilului tău,
  • asfaltul, gazul, canalizarea, apa sunt promise de aleși deja de 12 ani, dar au rămas doar pe hârtie - când plouă ai nevoie de cizme de cauciuc sau o barcă, dacă ninge ești izolat, te descurci cum poți,
  • aerul pute frecvent a deșeuri arse sau ouă clocite și e plin de praf.

Te întrebi mereu, de ce naiba e totul de-a-ndoaselea, de ce nu se plantează copaci, de ce nu se face un parc, de ce nu se construiesc creșe, școli, grădinițe dacă populația a crescut atât de mult și majoritatea au copii mici, de ce nu există transport școlar, de ce nu există acces facil la mijloacele de transport în comun pentru a putea renunța la mașină, DE CE, DE CE, DE CE?

Pentru că vocea și nemulțumirile tale nu contează pentru primar sau consiliul județean, atâta timp cât nu ai buletin sau viză de flotant și nu poți vota. Planurile de investiții nu ține cont de strada ta, de nevoile tale. Rezolvarea problemelor începe cu noi.

Așa că, dacă vrei să se schimbe starea asta de fapt, fă-ți buletin sau viza de flotant pe adresa care contează: adresa unde locuiești cu familia ta. Așa vei avea puterea de a schimba politicienii aroganți care de 30 de ani nu fac nimic pentru comunitate, ci doar pentru ei, rudele lor și găștile lor de prieteni și interlopi.

Nu-i lăsa pe alții să aleagă în locul tău! Alege TU oamenii care sunt la fel ca tine, pentru care cinstea și integritatea nu sunt negociabile, care s-au descurcat mereu prin puterile proprii, nu cumpărând favoruri, și care își încurajează copiii să facă la fel, care își duc angajamentele până la capăt, își respectă cuvântul dat, își recunosc greșelile și învață din ele, au nevoie de transparență și predictibilitate, au fost și sunt cetățeni activi care participă la alegeri și aleg informat.