INFORMAȚII UTILE

  • Stai în chirie? Fă-ți viză de flotant!
  • Ți-ai cumpărat apartamentul sau casa dar nu ți-ai schimbat buletinul? Este momentul ideal să îl schimbi pentru a nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine. Sau dacă nu vrei, poți să își faci și tu viză de flotant.

DOMICILIU = adresa înscrisă pe buletin

REȘEDINȚĂ = adresa înscrisă pe viza de flotant

 

PENTRU VIZA DE FLOTANT (stabilire adresă de reședință)

  • Documente necesare

 cererea pentru înscrierea în actul de identitate (o poți descărca, printa și completa de acasă  https://evpilfov.ro/acte-de-identitate/stabilirea-resedintei-flotant/ , dar o găsești în mod normal deja printată la sediul Direcției pentru Evidenta Populației) la care anexează următoarele documente:

actul de identitate în care urmează a se înscrie mențiunea de stabilire a reședinței;

documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie;

  • Sună la Direcția pentru Evidenta Populației pentru a afla programul și a face programare, dacă este necesar.
  • Prezintă-te în timpul programului sau în ziua și la ora programării, cu originalul și copia actului de proprietate și cu C.I. în original (aceasta va rămâne în custodia Serviciului de eliberare vize de flotant până la procesarea datelor).
  • După ce îți faci viza de flotant, dacă vrei să figurezi pe listele permanente trebuie să depui la primărie o cerere de actualizare în Registrul Electoral până pe 4 septembrie 2020. (https://www.registrulelectoral.ro/upload/public/FormulareCereri/Cerere_inscriere_RE_resedinta_Romania.pdf)

!!! Un alegător care are o nouă adresă de reședință și nu s-a înscris în Registrul Electoral poate vota pe liste suplimentare în circumscripția respectivă (de reședință, adresa din viza de flotant) SAU pe liste permanente în circumscripția unde își are domiciliul (adresa din buletin).
Notă: Alegătorul respectiv nu mai poate vota și la secția unde este arondat conform domiciliului dacă a votat deja la secția unde are reședința. Votul multiplu este infracțiune prevăzută de Codul Penal.

____

Vezi mai multe pe http://voteazaundeconteaza.ro/