Iulian Cretulescu

Până în 2019 nu m-am implicat direct în politică, așteptându-mă ca alții să o facă pentru mine. Din păcate nu au făcut-o bine. Când nu mi-a plăcut ce se întâmpla in jurul meu, am participat la mitinguri si proteste. Primul protest la care am participat a fost chiar în decembrie 1989. Aveam cincisprezece ani când, împreuna cu un grup de adolescenți din cartier, ne-am alăturat protestatarilor. Eram copii, abia când gloanțele au început sa șuiere pe lângă noi, (suna dramatic, dar chiar așa a fost) ne-am dat seama de pericol.

Douăzeci și nouă de ani mai târziu am continuat sa particip la proteste, dar acum consider ca nu este de ajuns. Societatea în care trăim s-a schimbat, dar nu suficient, iar modul în care se administrează țara atât la nivel central cât și local este defectuos. Am luat decizia sa mă înscriu în mișcarea PLUS. Am cunoscut aici oameni cu care rezonez, la care am regăsit aceleași idei despre societate ca și ale mele și oameni onești, cu intenții bune. 

Candidatura mea reprezinta un angajament de disponibilitate si implicare în realitățile ilfovene. 

Am crescut într-un cartier din București în care puteam merge pe jos sau cu bicicleta la scoala, în care aveam acces gratuit la terenuri de fotbal, baschet, tenis și chiar la bazine de înot. Mă jucam cu copii pe strada sau în parcul din apropiere in condiții de siguranță. Treizeci si cinci de ani mai tarziu, stau blocat in trafic împreuna cu copilul meu in drumul spre scoala. Locuiesc in Pipera unde exista un singur parc in care se poate ajunge cu automobilul sau schimband doua autobuze care nu isi respecta orarul. Orice fel de activitate sportiva se poate face doar contra cost si din acest motiv, populatia este din ce in ce mai bolnavă. In unele cartiere din județul Ilfov accesul la un bazin de înot se poate face doar la cluburi private iar in alte cartiere nu exista nici măcar o baza sportiva. Interacțiunea intre copii se limitează la pauzele dintre cursuri sau la activitățile extrașcolare din cauza urbanismului prost gandit, a cartierelor si străzilor organizate greșit. Exista multe terenuri virane neîngrijite pe care crește ambrozia. Peste 50% dintre alergii sunt provocate de polenul din ambrozie. In multe zone din Ilfov este nevoie de parcări amenajate. Ne confruntăm cu problemele lipsei de infrastructură zilnic, pierzand ore prețioase in traficul infernal din multe zone de la marginea Bucurestiului. Lucrările la pasajul suprateran de la Domnești sunt oprite in momentul acesta, barierele de la Petricani și Andronache sugruma circulatia in zone si asa atat de aglomerate. Autobuzele care fac legatura intre Ilfov si Bucuresti sunt insuficiente, nu respecta orarele, iar rutele acestora sunt de multe ori nefiresti, neadaptate nevoilor reale ale populației, create de oameni care nu cunosc localitățile, sau care nu s-au consultat cu populația Sunt multe alte probleme cu care ne confruntăm noi, cei din Ilfov si pe care le putem rezolva daca ne vom propune si daca ne vom da interesul. Împreună cu colegii nostrii din Ilfov vom continua sa identificam atat problemele cu care se confrunta fiecare comunitate, cat si soluțiile pentru rezolvarea lor. Identificarea problemelor existente si gasirea de solutii se va face si cu ajutorul comunității si implicarea asociatiilor /ong-urilor deja existente. Vom mediatiza, vom responsabiliza si constientiza comunitatea cu privire la realitățile din județ. Voi enumera doar cateva dintre obiectivele principale pe care le urmăresc:

1. Optimizarea transportului, promovarea unui transport durabil și îmbunătățirea infrastructurilor rețelelor 

2. Îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor județului

3. Crearea de noi locuri de parcare

4. Crearea de noi locuri de joacă pentru copii

5. Efectuarea de investiții în domeniul educației, al instruirii și al învățării

6. Conservarea și protejarea mediului și promovarea eficienței resurselor

7. Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare

8. Îmbunătățirea eficienței administrației publice

9. Promovarea calității locurilor de muncă

10. Sporirea competitivității IMM-urilor 

Până în 2019 nu m-am implicat direct în politică, așteptându-mă ca alții să o facă pentru mine. Din păcate nu au făcut-o bine. Mai mult: https://www.ciprianteleman.ro/iulian_cretulescu