Alianţa USR PLUS Ilfov a organizat, vineri, pe 24 iulie, la Snagov, evenimentul de lansare a candidaților săi la Consiliul Judeţean Ilfov, în prezența lui Dragoș Tudorache, europarlamentar și președinte executiv al PLUS, Ștefan Pălărie, membru al Comisiei Naționale de Politici Publice PLUS, Alex Găvan, alpinist și susținător al lui Ciprian Teleman, Andrei Nistor, candidatul USR PLUS la Primăria Popești-Leordeni, Mihai Preda, președintele Asociației Sportive No stress, Florin Miron, antreprenor, Cătălin Teniță, activist civic și fondator al Asociației Geeks for Democracy.

Rând pe rând, Ciprian Teleman, candidat la președinția Consiliului Județean Ilfov, și Gabriel Cărbunaru, Roxana Pandelea, Dumitru Brașovoschi și Oana Cambera, candidați la funcția de consilier județean, au prezentat liniile principale ale programului lor politic pentru judeţul Ilfov, precum și prioritățile pe care le au în vedere pentru dezvoltarea județului.

Primul care a luat cuvântul în cadrul conferinței de presă a fost Dragoș Tudorache, europarlamentar și președinte executiv al PLUS, care a vorbit despre calitățile candidatului la președinția Consiliului Județean Ilfov, Ciprian Teleman, arătând ce îl recomandă pentru funcția publică la care candidează.
„Acum aproape doi ani, când am început proiectul PLUS, ne-am proiectat într-o zi ca aceasta, într-o zi în care punem în fața alegătorilor un om și o echipă de oameni care înțeleg politica nu prin a veni să iei ceva, ci prin a veni să dai ceva, dar să dai ce? Haideți să vedem ce le dă candidatul Ciprian Teleman alegătorilor. Dă, în primul rând, cinste și integritate. Dă competență. Ciprian Teleman știe ce trebuie să facă, are o experiență de antreprenor, de consultant exact în zone care sunt relevante pentru dezvoltarea comunității, în slujba căreia ar vrea să se pună, și, aș îndrăzni să spun, va da acea competență și țării. Și mai dau ce, Ciprian Teleman și echipa lui? Dau idei, dau un program politic, un program de măsuri așa cum Ilfovul nu a avut niciodată”, a spus Dragoș Tudorache.

În prezentarea candidaturii sale la funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, Ciprian Teleman a vorbit despre ce își propune să facă în mandatul său: „Suntem o generație nouă de oameni politici. Avem o diferență evidentă față de cei cu care vom concura, faptul că noi provenim din rândul vostru și încă suntem acolo, cu singura diferență că, pe lângă viața noastră privată, o să și candidăm. Dacă oamenii care au conștiința curată, și nu sunt puțini, se vor uni, ne vor da energia ca noi să putem face toate visurile și să transpunem toate viziunile pe care le avem, și care ne sunt comune, în realitate. Ați văzut și o să mai vedeți în programele colegilor noștri priorități pe care le-am stabilit foarte clar, după principii foarte riguroase.
Îmi propun un mandat mai degrabă de leadership, care să schimbe paradigma relației dintre autoritatea publică și cetățeni. În momentul de față, în foarte multe locuri din România, este o relație medieval, Consiliul Județean este un loc unde primarii vin cu mâna întinsă să primească buget pentru asfalt sau pentru alte lucruri cu care pot cumpăra mai departe voturi.
Noi nu credem asta. Noi credem că aceată instituție trebuie să fie un hub, un spațiu în care specialiștii, antreprenorii, societatea civilă să poată lucra împreună pentru rezolvarea problemelor și atingerea obiectivelor cetățenilor, adică un spațiu deschis, iar Consiliul Județean să fie facilitatorul, în afara activității de reglementare și de punere a unei strategii în aplicare. Ăsta e tipul de Consiliu Județean pe care îl vedem”.

La rândul lor, candidații la funcția de consilier județean au prezentat motivele pentru care au decis să intre în cursa electorală, precum și obiectivele pentru următorii patru ani pentru a schimba județul Ilfov.