Noi suntem USR PLUS Ilfov. Două echipe de oameni noi în politică care au ales să se alieze pentru un scop comun, acela de a opri scurgerile de bani din administrațiile locale și județeană din Ilfov, de a transparentiza activitatea, de a împiedica prioritizarea intereselor clanurilor și grupărilor mafiote în locul intereselor cetățenilor, de a facilita și simplifica accesul cetățeanului la toate informațiile publice, de a trata cetățeanul cu respect, ca partener. Știm că încrederea e greu de câștigat, mai ales când a fost înșelată de atâtea ori. Dar care ar putea fi motivul pentru care insistăm să votăm hoți dovediți în detrimentul unor oameni asupra cărora nu planează nici o urmă de dubiu și a căror realizări sunt dovada cea mai bună că se poate reuși prin studii, multă muncă, cinste și bun simț?!

 Până de curând, eram, la fel ca voi, preocupați doar de studii, carieră și familie, crezând că dacă suntem oameni buni cu cei din jur și cetățeni responsabili, care își plătesc taxele și impozitele este suficient, iar calitatea vieții noastre se va îmbunătăți. Consideram că aleșii în funcții publice sunt cei care trebuie să fie interesați de binele comunității, de alinierea ritmului de creștere al populației cu ritmul dezvoltării. Doar că aceștia sunt politicieni vechi, cu studii fantomă și puternic racordați la grupuri de interese, îndatorați până peste cap față de diverși și ușor șantajabili și manipulabili, care sar dintr-un partid în altul de frică să nu fie deconectați de la conducta de bani. Un vot pentru ei înseamnă un vot pentru mafia locală.

 Ne-am dat seama că pentru a transforma Ilfovul în locul unde ne dorim cu toții să trăim, unde la maximum 15 minute de casă avem tot ce ne trebuie, avem nevoie de oameni pentru care politica este despre a avea grijă de cei din jurul tău cu deschidere și transparență, cu integritate și responsabilitate. Am tot așteptat ca acești oameni să apară în politică ca să ne dăm seama că oamenii ăia suntem noi. Profesioniști, cu studii „pe bune” și cu experiență dovedită în mediul privat, unde primează rezultatele, nu „al cui ești” și „pe cine știi”.

 Locuim cu toții în Ilfov și ne dorim

  •       școli unde copiii sunt în siguranță și primesc o educație de calitate
  •       utilitățile de bază acolo unde am ales să locuim
  •       să respirăm fără să ne întrebăm dacă nu cumva acel aer ne îmbolnăvește
  •       spații verzi în apropiere,
  •       alternative comode, rapide și ecologice la utilizarea mașinii personale,

pentru că noi le considerăm elemente de bază ale unei vieți de calitate.

 Au trecut 30 de ani. 30 de ani în care din patru în patru ani ni s-au promis aceleași utilități, aceleași creșe, grădinițe și școli, aceleași drumuri asfaltate, aceleași parcuri și piste de biciclete, aceleași rute de transport public, același aer curat și aceleași stații de reciclare și gestionare corectă a deșeurilor. Am rămas cu promisiunile, pentru că s-a făcut prea puțin, prea încet, prea haotic, prea scump. În schimb am văzut cum o bordură se cumpără la prețuri de 5 ori mai mari decât prețul pieței, cum statul la coadă și plimbatul dosarelor rămâne sportul preferat, cum nu putem afla nimic despre stadiul și despre modul de prioritizare al proiectelor, cum lucrările sunt atribuite firmelor de apartament ale cunoscuților aleșilor, cum răsar blocuri lângă case peste noapte, cum mormane de gunoaie zac împrăștiate pe toate locurile virane din Ilfov, cum stațiile de tratare a deșeurilor emană gaze puturoase care ne intoxică, în timp ce autoritățile dau din umeri, cum cartierele rezidențiale se umplu de apă până la genunchi la fiecare ploaie și sunt îngropate în zăpadă pentru că iarna nu-i ca vara.

 Suntem aici pentru că nu mai putem aștepta și nu mai avem încredere că administrația actuală a Ilfovului poate mai mult, mai repede, mai coerent, mai rentabil. Suntem aici pentru a pune laolaltă toată experiența noastră din domenii diverse, unde suntem învățați să dezbatem problemele și soluțiile, să respectăm un plan și să prioritizăm nevoile, să ne încadrăm în termene și să evaluăm periodic progresul și rezultatele.

Mai presus de toate, pentru noi, politica este despre oameni cu valori sănătoase, de nenegociat, care ne reprezintă la cel mai înalt nivel. Doar alături de oameni integri, responsabili și profesioniști putem face din Ilfov locul pe care cu drag să îl numim ACASĂ.

 Suntem aici pentru că nu mai putem aștepta să se facă. Așa că o să facem noi.