Narcis Costache

Sunt Narcis Costache, am 52 ani, locuiesc în Roșu, Ilfov, din anul 1999, sunt căsătorit și am o familie cu 2 copii. Sunt un om implicat în mediul privat, consultant în managementul afacerii, cu experiență în vânzări și operațional, iar pe partea de administrație publică m-am specializat în mobilitate urbană durabilă. Sunt membru PLUS de la înființare (2018), nu dețin nicio funcție în partid și nu am nicio legătură cu instituții locale sau centrale ale statului.

 

Candidez la CJ Ilfov pentru că îmi doresc schimbarea situației actuale din județ, în special pe partea de poluare și de mobilitate. Vreau ca eu și familia mea să trăim într-un județ curat, verde, în care oamenii sunt pe primul plan, nu mașinile. Îmi doresc să rezolv problemele grave de mobilitate actuale și de aceea vreau să mă implic activ în comisia de specialitate de transport și mobilitate, comisie ce va trebui creată, neexistând în prezent. 

 

Unul dintre proiectele mele, la care țin foarte mult, este Centura Velo din jurul capitalei care va avea conexiuni radiale cu localitățile din județul Ilfov și care are ca scop facilitarea deplasării celor care utilizează transportul verde pe două roți (navetiști, cicloturiști sau cicliști de performanță). Această centură velo (separată total de traficul general auto) se va conecta cu Park & Ride-urile de la intrările principale ale capitalei, precum și cu gările de pe centura feroviară (unde poți lăsa bicicleta în siguranță pentru a continua călătoria cu transportul public) și va ajuta/colecta/dispersa bicicliștii/utilizatorii de trotinete care vin din sau pleacă spre localitățile limitrofe pe o rețea radială complexă de piste velo interurbane separate de traficul auto.

Construirea simultană atât a centurii velo cât și a rețelei radiale de piste pentru biciclete/trotinete pe toate direcțiile drumurilor naționale și județene (nu doar pe cele prevăzute în strategie) este obligatorie pentru a asigura coerența și continuitatea deplasărilor cu mijloacele de transport alternative, pentru o mobilitate urbană și interurbană durabilă.

Sunt Narcis Costache, am 52 ani, locuiesc în Roșu, Ilfov, din anul 1999, sunt căsătorit și am o familie cu 2 copii. Sunt un om implicat în mediul privat, consultant... Mai mult: https://www.ciprianteleman.ro/narcis_costache