După 30 de ani de la Revoluție, Ilfovul, la fel ca multe alte județe din țară, este împânzit de o rețea de baroni, pile, cunoștințe, relații, mafioți, construită cu migală, rețea care transcende orice granițe ideologice și de partid. Atât administrația județeană cât și administrațiile locale din Ilfov au fost asociate de-a lungul timpului cu diverse scandaluri publice, interese imobiliare, de gestionare a deșeurilor sau de altă natură, care ridică suspiciuni de desconsiderare a interesului public în favoarea unor grupuri de interese sau influență.

Aceste rețele de interese, pe lângă faptul că sifonează banii publici, fac din Ilfov un loc unde ești sufocat de construcții făcute fără cap, de un aer plin de gaze și praf provenit din arderea ilegală a deșeurilor și nerespectarea regulilor în construcții, un loc în care ți-e frică să ieși pe stradă pentru că ești conștient că Poliția nu poate controla grupările mafiote, un loc în care gazele, canalizarea și apa curentă rămân încă la nivel de promisiune.

Se apropie alegerile și aceste rețele s-au activat, pentru că din patru în patru ani există riscul să dispară de pe scena politică acei oameni în care s-au investit mulți bani pentru a le favoriza demersurile, în defavoarea interesului public. Ce știu oamenii din aceste rețele să facă cel mai bine? Să amenințe, să intimideze, să își folosească caracatița de influență, să mențină o stare de frică de „stăpânire”.

Cel mai recent exemplu este încercarea disperată a oamenilor lui Pandele din biroul electoral de circumscripție să invalideze abuziv semnăturile candidaților USR PLUS pentru a-i împiedica să candideze la primăria și consiliul local ale orașului Voluntari, fieful domnului Pandele de 20 de ani deja. 

După încercări repetate de a depune semnăturile pe suport informatic, colegii noștri au fost nevoiți să se prezinte cu un executor judecătoresc pentru a facilita înregistrarea acestora, însă accesul le-a fost interzis și cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei.

Avem în echipa USR PLUS Voluntari urbaniști, economiști, ingineri software, experți contabili, profesioniști în domeniile lor de care celor din actuala administrație le este foarte frică, pentru că știu că odată intrați în consiliul local vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de două decenii.

Dacă vă întrebați cine sunt reprezentanţii din Biroul Electoral Local care acționează abuziv fără nicio frică sau jenă, vă ajută colegul nostru, Gabriel Cărbunaru, cu aceste informații:

- PSD: Dobre Sabina. Avocat de casă al familiei Pandele, i-a reprezentat în diverse procese. Soţul - Dobre Dan - fost membru în consiliul de administraţie al "Green City Voluntari" (compania municipală de parcuri, amenajări), fost director al Companiei Municipale de Pază Bucureşti.

- PNL: Mildner Simona-Cristina. Angajat al Primăriei Voluntari, membru în consiliul de administraţie al aceleiaşi companii locale "Green City Voluntari".

- PMP: Stelniceanu Dragoş Corneliu. Arhitect-şef al Primăriei Voluntari

- ALDE: Lazăr Daniela. Angajat în cadrul Poliţiei Locale Voluntari.

- Pro România: Lupaşcu Daniela Carmen. Coproprietar al mai multor imobile (teren, luciu de apă) cu consilierul judeţean PSD Leasă George Daniel din Voluntari. Fiul? Lupaşcu Ionuţ Gabriel - angajat al Primăriei Voluntari.

Am ajuns în acel punct al istoriei în care aceste comportamente și acești oameni trebuie să devină ISTORIE. NU MAI PUTEM TOLERA AȘA CEVA.

Trebuie să oprim acest flagel care a cuprins toată România. Pentru că i-am lăsat, pentru că am tolerat, pentru că ne-am văzut de viața noastră încercând să îi ignorăm. Doar că pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.

Avem o șansă acum, după prea mulți ani, să îi scoatem pe acești oameni stricați din administrații, să punem dopul în conductele de bani din care își întrețin rețeaua de influență și putere și să redirecționăm banii spre oameni și nevoile lor din comunități.

Trebuie să transformăm administrația județeană și cele locale în parteneri ai cetățenilor, care garantează integritatea și respectarea legilor, oferă predictibilitate, vin în sprijinul cetățeanului și pun interesul acestuia pe primul loc. Trebuie să populăm aceste instituții cu oameni care înțeleg menirea unui ales local, oameni care își asumă să aibă grijă de oamenii pe care îi reprezentă cu integritate, deschidere, transparență și profesionalism și să susținem proiecte care le asigură o calitate a vieții mai bună în Ilfov.

SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE ȘI SUSȚINE-NE ÎN DEMERSUL NOSTRU DE A SCOATE ILFOVUL DIN MÂNA BARONILOR, GRUPĂRILOR DE INTERESE ȘI MAFIOȚILOR ȘI DE A-L REDA ILFOVENILOR CARE AȘTEAPTĂ DE PREA MULȚI ANI UN ILFOV CIVILIZAT, CURAT, MODERN, VERDE.

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24238033-candidaturile-usr-plus-consiliul-judetean-ilfov-primaria-voluntari-fieful-lui-pandele-fost-respinse-vlad-voiculescu-opresc-abuziv-candidaturile.htm

https://adevarul.ro/news/politica/caracatita-pandele-membrii-biroului-electoral-invalidat-candidaturile-usr-plus-ilfov-legaturi-primaria-voluntari-1_5f3cc9975163ec42711c3ffc/index.html?fbclid=IwAR1FFlUSeqJcwJXHPMvwvy1LGFhPwmvyHAmRydBV1dbgz_gyt51R4xUGpZ0

 

Alătură-te demersului nostru și te vom ține la curent cu informații despre alegeri, candidații, programul și acțiunile noastre, demersurile ilegale sau imorale pe care le fac baronii pentru a ne împiedica candidaturile sau frauda alegerile. Ei se coordonează și activează concertat. Hai să fim și noi o forță și să dăm informația mai departe! Îți mulțumim că ești alături de noi!